A hónap szakembere

2018. június 4.

 Pudleiner Rezső folyamatfejlesztési manager, TE Connectivity

Hogyan, illetve milyen szakmai mérföldkövek mentén jutottál el abba a pozícióba, ahol most dolgozol a TE Connectivity esztergomi gyárában?

Ellátási láncokkal a Suzuki autógyár szállítmányozó partnerénél, az Eurasia Sped Kft.-nél találkoztam előszőr még a 90-es évek végén, mint logisztikai asszisztens. 1998-től – lényegében másfél év kihagyással – a TE Connectivity esztergomi gyárában dolgozom, ahol végig jártam a szakmai lépcsőfokokat – logisztikai koordinátor, gyártástervező, gyártástervező osztályvezető, anyaggazdálkodási igazgató pozíciókat töltöttem be. Szakmai pályafutásom során a gyakorlatorientáltság, a szimulációk ellenőrzése mindig kiemelkedően fontos volt számomra. A folyamatfejlesztés (lean, six sigma alapokon) irányába 2005-től fordultam és jelenleg is ezen a területen dolgozok vezetőként. Az elmúlt 3 évben ez a szakmai terület intenzíven kiegészült az Ipar 4.0 koncepcióval – kimondottan a digitális gyártással. Nagyon szeretem ezt a tevékenységet és talán könnyen is mozgok benne, mivel tanulmányaim során természettudományos és műszaki ismereteket is szereztem. 

Az autóipari beszállító cégnél eltöltött évek alatt több, fejlesztést célzó projektben is részt vettél. Melyeket emelnéd ki ezek közül, és miért?

A cégen belül több nemzetközi projektben vettem részt: lean eszközök implementációjában, a digitális gyártás koncepció (digital governance) kidolgozásában, cross-plant adatvezérelt gyártási koncepció megvalósításában, hogy csak néhányat említsek. Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt években kidolgoztunk egy erős mentor-mentorált rendszert, kimondottan a gyakornokok számára, és csapatommal regionális (EMEA) Ipar 4.0 fejlesztői pilot gyár vagyunk. Előadásokat tartok több egyetemen, szakmai konzultációkban és kutatásokban is részt veszek. Gyakran járok előadásokra, konferenciákra.

Milyen szakmai értékrend mentén dolgozol?

A legfontosabbak számomra az innováció, a megbízhatóság, a kitartás… Kedvenc mottóm (amelyet édesapám erősen belém nevelt): „Nincs lehetetlen csak tehetetlen!”

Milyen útmutatást adnál azoknak a kollégáknak, akik most csatlakoznak a TE Connectivity esztergomi csapatához?

Az új – főleg a már erősen jelentkező „Z” – generációk kezelése bizony nem egyszerű, igenis van generációs feszültség. Az új generáció számára a javaslatom szintén az értékrendem mentén fogalmazódik meg: keressék a lehetőséget, legyenek őszinték és megbízhatóak. Azonban nekünk „öregeknek” bizony erősen kell alkalmazkodnunk, értenünk az ő nyelvüket és igényeiket. Tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy nagyon jól lehet együtt dolgozni egy multigenerációs környezetben – főként, ha fejlesztésről van szó.