Az LX Pantos veszi bérbe a Rail Cargo Grouptól a Logisztár Terminált

2024. április 25. Beruházás | Egyéb szektorok

Christoph Grasl, az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) Igazgatóságának tagja átadta a Sóstó Ipari Parkban működő Logisztár Kft. terminál kulcsait Jeonghwan Woonak, az LX Pantos nevű globális logisztikai vállalat európai üzletcsoport-vezetőjének. Az eseményen részt vett SeungHyun Ro, a W&D üzletág vezetője, JaeHyuck AUH, a hajózási üzletág vezetője, ügyvezető alelnök és HaHyoung Lee, a globális vasúti divízió vezetője is.

Az LX Pantos és az RCG megállapodásban erősítette meg partneri együttműködését. A vállalatok közösen kívánják feltérképezni a kelet-európai autóiparban és az akkumulátor-fuvarozásban rejlő üzleti lehetőségeket. Mindkét fél széleskörű logisztikai szaktudásával támogatja a projektet.
A Székesfehérvár mellett elhelyezkedő, 36 000 m² területű, két darab 360 méter hosszú vágánnyal rendelkező Logisztár Terminál a jövőben hozzájárul a magyarországi elektromos autóipari fejlesztések logisztikai megbízásainak teljesítéséhez, egyúttal támogatja a magyar nemzetgazdasági törekvések megvalósítását. A terminált kiváló adottságai mellett kedvező földrajzi elhelyezkedése, megközelíthetősége, az M7-es autópálya közvetlen közelsége is alkalmassá teszik a kiemelt jelentőségű és összetett feladatok magas színvonalú ellátásához. 
Christoph Grasl, az RCG Igazgatóságának tagja az átadásnál hangsúlyozta: „Ez a partneri együttműködés nem csupán az LX Pantos üzleti tevékenységét támogatja, de a régió áruforgalmát, és ezáltal a magyar gazdaság egészét élénkíteni fogja. Az RCG vezető európai vasútlogisztikai szereplőként kiterjedt hálózattal, valamint széleskörű szaktudással rendelkezik az autóipari fuvarozás területén. Mindez elősegíti az LX Pantos európai terjeszkedési törekvéseit is.”
A magas rangú koreai delegáció nevében Jeonghwan Woo hangsúlyozta, hogy a székesfehérvári vasúti terminál olyan központi csomópont lesz, amely a tengeri és a nemzetközi vasúti útvonalaknak köszönhetően összeköti Ázsiát és Európát. Az LX Pantos ehhez a leghatékonyabb logisztikai megoldásokat kívánja biztosítani. 

Supply Chain Monitor