Újabb IT-szolgáltatóközpontot nyit az ALDI Debrecenben

2023. október 30. Beruházás | FMCG

Az ALDI International IT Services Kft. informatikai szolgáltatásokat nyújtó központot nyit Debrecenben. Az 1,2 milliárd forintos beruházás során 50 új munkahely jön létre. Az állások többsége távmunkából is végezhető. Több idegen nyelven beszélő pályakezdők mellett szenior informatikai szakemberek számára nyújt karrierlehetőséget a cég – olvasható az október 30-án kiadott közleményben.

Balról jobbra: Kulcsár Dénes, ügyvezető igazgató, ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., Szabados Gábor, ügyvezető igazgató, ALDI International IT Services Kft., Bernhard Haider, országos ügyvezető igazgató, ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., Szijjártó Péter, külgazdasági- és külügyminiszter, Papp László, polgármester, Debrecen, Dr. Pósán László, országgyűlési képviselőAz ALDI International IT Services Kft. (AIIS) 2018-ban jött létre Magyarországon. A cég az ALDI SÜD vállalatcsoport számára nyújt IT-támogatást, így 4000-nél is több európai ALDI-üzlet, valamint 55 logisztikai központ és irodaház IT-rendszerének gondozását végzi. Ma már 8 országban több mint 29 000 felhasználó IT-támogatásáért felelős, továbbá üzleti és adminisztrációs szolgáltatásokat is nyújt.
Az IT-támogató szolgáltatások mellett szoftverfejlesztést is végez a cég: a nemzetközi ALDI informatikai cégcsoporttal együtt számos szoftverfejlesztést és informatikus mérnöki feladatokat is Magyarországról látnak el. Az AIIS is részt vesz például az ALDI online vásárlást támogató szoftvereinek fejlesztésében, itt történik a globális vállalati folyamatok digitalizációja ServiceNow alapokon, továbbá Budapesten teszteli az ALDI valamennyi kasszarendszerét, Ausztráliától az Egyesült Államokig. 
Az ALDI International IT Services Kft. dinamikusan fejlődik, a 2018-as cégalapításkor még csak 17, ma már közel 500 különböző szolgáltatást nyújt, az általa foglalkoztatottak létszáma pedig meghaladja a 700-at. 
Az ALDI SÜD vállalatcsoport újabb feladatokkal bízta meg az AIIS-t, ezért a cég – folytatva eddigi dinamikus bővülését – új informatikai szolgáltatóközpontot nyitott Debrecenben, amelynek az AGORA Office ad otthont. A belvárosban található mintegy 300 négyzetméteres új iroda tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető, és modern munkakörülményeket biztosít az itt dolgozók számára. A vállalat az új munkahelyek jelentős részét Debrecenből, illetve Kelet-Magyarországról érkező pályázókkal szeretné feltölteni, hiszen a munkák jó része otthonról is végezhető feladatokból áll, így a jövőbeli kollégáknak elég havonta egy-két alkalommal felkeresniük az irodát. Az 1,2 milliárd forintos beruházásból létrejövő IT-központnak köszönhetően 50 új munkahelyet hoz létre a vállalat. 

(SCM)