Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli

2023. október 17. Egyéb | Egyéb szektorok

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli idén a Rail Cargo Terminal - BILK (RCT-BILK), a Rail Cargo Group magyarországi leányvállalata, Európa stratégiai kombináltfuvarozási fordítókorongja. Az RCT-BILK közvetlen kapcsolattal rendelkezik a kontinens legfontosabb tengeri kikötőivel és termináljaival. A társaság 2022-ben mintegy 130 ezer kombinált fuvarozású küldemény – konténer, félpótkocsi és csereszekrény – továbbításában működött közre – áll az október 17-én kiadott közleményben.

– A mögöttünk álló évtizedek bizonyítják, jó úton járunk, ezért továbbra is fő célunk, hogy komplex, magas minőségű szolgáltatásainkat a vállalatcsoport tagjaival szoros együttműködésben kínáljuk, lefedve a kombinált árufuvarozási lánc teljes egészét. Törekvéseinkben a zöldtechnológiás innovációknak és a digitalizációs fejlesztéseknek meghatározó szerepük van. Korszerű eszközparkkal, fejlett infrastruktúrával rendelkezünk, továbbá folyamatosan bővítjük szolgáltatási portfóliónkat igazodva a modern kor igényeihez és ügyfeleink elvárásaihoz – hangsúlyozta a jubileum alkalmából szervezett partnertalálkozón Czöndör Attila, a Rail Cargo Terminal - BILK vezérigazgatója. 

Stratégiai szerep és széles körű hálózat
A Rail Cargo Terminal - BILK-nek az operátor partnerek által közlekedtetett vonatokon keresztül rendszeres és közvetlen összeköttetése van Európa számos kiemelt fontosságú tengeri kikötőjével (Hamburg, Koper, Pireusz, Rijeka) és szárazföldi intermodális termináljával (Bécs, Záhony, Halkali, Enns, Neuss, Wels, Curtici, Ploiesti.
Az RCT-BILK földrajzi elhelyezkedéséből adódóan mindig is fontos része volt a Rail Cargo Group eurázsiai stratégiájának, és azáltal, hogy a COSCO SHIPPING vállalatcsoport 2019-ben a társaság részvényese lett, tovább nőtt stratégiai jelentősége.

Nonstop rendelkezésre állással és teljes kapacitással a partnerekért
A 22,3 hektáros terminál 7 darab, egyenként 750 méter hosszú és 2 darab 280 méteres rakodóvágánnyal rendelkezik. A kombinált fuvarozási küldemények mozgatását 2 bakdaruval, 9 (hat rakott és három üres konténer mozgatására alkalmas) teleszkópgémes konténerrakodó géppel, valamint 2 termináltraktor és 2 termináli félpótkocsi segítségével látja el. Az RCT-BILK mind közúti, mind vasúti oldalról 24 órás munkarendben biztosítja szolgáltatásait partnerei számára a jövőben is.

(SCM)