Bővíti kapacitását a pécsi Somapak Kft.

2022. március 18. Beruházás | FMCG

Csaknem negyedmilliárd forintos beruházással új gyártócsarnokot épít, eszközöket szerez be és informatikai fejlesztéseket hajt végre a pécsi Somapak Csomagolástechnikai Gépgyártó Kft. – közölte a társaság március 18-án.

Az 1987-ban alapított, 55 alkalmazottat foglalkoztató, élelmiszer- és dohányiparban alkalmazott csomagolástechnikai gépek gyártásával és exportálásával foglalkozó magyar tulajdonú cég 245,4 millió forintot fordít a beruházásra pécsi telephelyén. Ehhez 171,8 millió forintos támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop).
A vállalat egy CNC megmunkálóközpontot és 5 tonna teherbírású futódarut szerez be, üzem- és raktárcsarnokot épít, valamint informatikai fejlesztéseket hajt végre idén novemberig versenyképessége, kapacitása növelése és piaci pozíciójának megerősítése érdekében.
A olasz-magyar vegyesvállalatként indított cég 1995-ben teljes mértékben magyar – családi tulajdonú – társasággá vált. A Somapak profilja évről-évre bővült: 2002-től tevékenységi körük CNC-alkatrészgyártással, illetve lemeztechnológiával is bővült.
Bognár Balázs, ügyvezető elmondta: a román és szlovák piacokra is gyártó társaság 2021-ben 1,66 milliárd forintos árbevétel, azon belül 20 millió forintos export mellett, mintegy 250 millió forintos adózott eredményt ért el, idén pedig szeretnék tartani a tavaly elért eredményeket.

(MTI)