Felavatták a REHAU-Automotive Kft. új gyáregységét Újhartyánban

2022. február 16. Beruházás | Autóipar

A REHAU-Automotive Kft. 50 milliárd forintos beruházásával 720 új munkahely jön létre Újhartyánban – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter február 16-án, a lökhárítók gyártásával foglalkozó német vállalat üzemavató ünnepségén.


A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a beruházásért hatalmas nemzetközi verseny folyt, ugyanis a cégcsoport a világ több mint 60 országában mintegy 190 helyszínen van jelen. A fejlesztést az állam hétmilliárd forinttal támogatta, annak nyomán a vállalatcsoport legnagyobb és legmodernebb gyára létesült Újhartyánban, ezzel 720 új munkahelyet teremtve a térségben. A hivatalos megnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztatón Szente Ferenc ügyvezető és gyárigazgató elmondta, hogy a termelés a tervek szerint halad a 63 000 négyzetméteres üzemben. 
– 2018 májusában kezdődött a gyár építése és 2019 szeptemberében fejeződött be, 2020 elején pedig megkezdtük a gyártást. Az újhartyáni egység már a második REHAU-gyár Magyarországon. A pandémia által okozott gazdasági nehézségek ellenére is folyamatosan bővítejük a dolgozói létszámot. A járvány két éve alatt 350 új munkatársat vettünk fel, így ma már 900 fő dolgozik a REHAU Magyarország egységeiben. A következő 2-3 évben szeretnénk további 300-350 embert felvenni, ugyanis az új elnyert üzleteinkhez kapcsolódóan további kapacitásbővítő beruházások várhatók, amelyek a fröccsöntő üzemet és az összeszerelő üzemet érintik – mondta Szente Ferenc.

(SCM)