Fejlesztés a szigetvári Iron-Tech Zrt.-nél

2021. május 5. Beruházás | Autóipar

Csaknem 240 millió forintos európai uniós támogatással és ugyanekkora mértékű saját forrásból fejlesztéseket hajtott végre a precíziós fémmegmunkálással és autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó szigetvári Iron-Tech Zrt. – közölte a társaság május 5-én.

A közlemény szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 239,3 millió forintos támogatásával megvalósuló, a saját erővel együtt pedig 478 millió forintos beruházás keretében a teljes üzemi területen kiépítették a működtetést biztosító hálózatot, több mint 30 gépen pedig szoftveres fejlesztéseket végeztek. A vállalat abban bízik, hogy a fejlesztéssel új piacok nyílnak meg számára, hiszen a beruházásban érintett gépek már a legmodernebb technológiát képviselik.

Az Iron-Tech Zrt. a Luma Automation (LA) csoport tulajdonába került áprilisban. A lengyel szakmai befektető a közép-kelet-európai régió jelentős iparvállalataként beruházásokat, technológiai fejlesztést és létszámbővítést is tervez az akvizíciót követően a 270 embernek munkát biztosító, több mint 20 esztendeje alapított Iron-Tech Zrt.-nél. A következő másfél évben a vállalat tervei között szerepel a termékportfólió szélesítése, az értékesítés és az export növelése, a dolgozói létszám 10%-os bővítése és új berendezések beszerzése.

(MTI)