Épül az új VGP Park Győrben

2021. március 8. Beruházás | Egyéb szektorok

A VGP, a kimagasló logisztikai és félipari ingatlanokat fejlesztő pán-európai vállalkozás megkezdte az új VGP Park Győr Béta kivitelezési munkálatait. Ezzel egyidőben megkötötték az első bérleti szerződést is – jelentette be a cég március 8-án.

A meglévő VGP Park Győr közelében épülő új VGP Park Győr Béta lesz a VGP második parkja Győrben. A park Győr iparterületén található, körülbelül 4 km-re az M1-es autópályától, amely összeköti Budapestet és a szomszédos fővárosokat, Bécset és Pozsonyt. Győr Magyarország északnyugati régiójának ipari, gazdasági, üzleti, oktatási és kulturális központja, az egyik leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő város az országban. A régió fővárosaival közvetlen összeköttetéssel rendelkező város stratégiai szempontból előnyös elhelyezkedésének köszönhetően bizonyítottan logisztikai csomópont. Ezenkívül a város számos autóipari beszállítónak is otthont ad. Az új park minőségi infrastruktúrát, többek között kiváló közlekedési kapcsolatokat kínál. Győr, valamint a várost körülvevő régió több, mint 250 000 ember otthona, így biztosított a szakképzett munkaerő rendelkezésre állása. 

A park két épületből áll majd, és összesen 46 000 m2 kiadható területtel rendelkezik. A létesítmény megfelelő teret kínál logisztikai, könnyűipari gyártási és kereskedelmi tevékenységekhez. Az épületek a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method – BRE Környezeti Minősítő Rendszer) rendszer Very Good (azaz Nagyon Jó) minősítésével rendelkeznek majd, ami igazolja, hogy a kivitelezési munkálatok során érvényre jut a környezeti fenntarthatóságot érintő megközelítés, egyúttal pedig javul a potenciális termelékenység, továbbá az épületfelhasználók kényelme és jólléte.
 

Az első kivitelezés alatt álló épület teljes kiadható területe körülbelül 13 000 négyzetméter. Az épület terv szerint 2022 márciusában kerül átadásra. Az első, összesen körülbelül 3300 négyzetméterről szóló bérleti szerződés már létre is jött egy nemzetközi logisztikai szolgáltatóval. – Örömünkre szolgál, hogy elindíthattuk az új, fenntartható – Magyarországon az ötödik – VGP park kivitelezési munkáit. Különböző potenciális bérlők felől hatalmas igény és érdeklődés mutatkozik az új épületek iránt – nyilatkozta Balogh László, a VGP Hungary kereskedelmi igazgatója.

A Cushman & Wakefield nyújtott tanácsadási szolgáltatást a VGP számára az első bérbeadást illetően. – Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy együttműködhettünk a VGP-vel ebben a győri referenciaügyletben. A megállapodás a VGP és a bérlő professzionális és alapos együttműködésének, illetve a Cushman & Wakefield hozzájárulásának az eredménye. Megbecsüljük a VGP-vel való kiváló kapcsolatunkat, és várakozással tekintünk a további üzletkötésekre a győri és az egyéb helyszíneken – mondta Halász-Csatári Gábor, Partner, a Cushman & Wakefield Magyarország ipari és logisztikai részlegének vezetője.

(SCM)