Autóipari beruházás Kecskeméten

2021. március 2. Beruházás | Autóipar

A német központú, vonóhorgokat gyártó ACPS Automotive Kft. mintegy 832 millió forint összegű fejlesztését március 2-án jelentették be, melyhez a kormány 274 millió forint támogatást biztosít. A beruházással a cég csaknem 1000 munkahelyet őriz meg, miközben tovább növeli gyártási kapacitását.

– Több nagy nemzetközi autóipari vállalat – köztük a Volvo- és a Volkswagen-csoport – is Kecskemétről, az ACPS Automotive Kft.-től szállítja gépjárműveihez a vonóhorgokat. A cég a beruházás során beszerzett gépekkel az eddigi 1,2 millió darabos gyártási kapacitását még az idén nagyjából 1,3 millióra növeli. Ezzel pedig megerősíti a nemzetközi vállalatcsoportnál betöltött „legnagyobb gyártólokáció” pozícióját – fogalmazott Szijjártó Péter.

A vonóhorgok gyártásával foglalkozó nagyvállalat kecskeméti székhelyén a beruházás során szoftverfejlesztést valósít meg, valamint szerelősorokkal, CNC-megmunkálógéppel és hőkezelőberendezéssel bővíti gépparkját. Gajda Pál, az ACPS Automotive Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a németországi központú, több mint 1600 főt foglalkoztató ACPS cégcsoport legnagyobb gyártóbázisa a magyarországi, kecskeméti ACPS Automotive Kft.

Az elmúlt években építettek új gyártócsarnokot, raktárat és tesztközpontot is. Számos szabadalmi bejegyzésük pedig a világ minden táján megtalálhatók a vonóhorogrendszerekben. A kecskeméti üzemben a termelés mellett kiemelkedő szerep jut a fejlesztésre is, ugyanis a termékek mindegyikét egy nagyjából 40 fős csapat munkájával Magyarországon fejlesztik.  

(MTI)