A PHOENIX Pharma Zrt. Polgáron és Kecskeméten fejleszt

2021. február 22. Beruházás | Gyógyszeripar

A PHOENIX Pharma Zrt. digitalizációs stratégiája részeként 2,5 milliárd forint összegben hajt végre a hazai gyógyszer-nagykereskedelemben egyedülálló mértékű raktártechnológiai fejlesztést 3 telephelyén (Polgár, Kecskemét, Fót). Polgáron és Kecskeméten már meg is kezdte működését a raktári folyamatok optimalizálása érdekében telepített új komissiózó automata.

A PHOENIX Pharma Zrt. országszerte 6 kereskedelmi központból szolgálja ki partnereit. Az elmúlt évtizedekben tapasztalt folyamatos növekedésnek köszönhetően napjainkra szükségessé vált tevékenysége automatizáltsági fokának további növelése, hogy még magasabb színvonalon tudjon eleget tenni a fokozatosan növekvő vevői igényeknek. 

– Felelősségünknek, egyben piacvezető pozíciónkkal járó kötelességünknek tekintjük a minőségi gyógyszerellátás hosszú távú fenntartását Magyarországon. Ennek egyik kulcsa a három kereskedelmi központunkat érintő, összesen 2,5 milliárd Ft értékű raktártechnológiai beruházás-sorozatunk – nyilatkozta Kaló Tamás, a PHOENIX Pharma Zrt. vezérigazgatója.

A Társaság a Polgári Kereskedelmi Központban több mint 1 milliárd forint, míg a Kecskeméti Kereskedelmi Központban mintegy 500 millió forint értékű fejlesztés keretében korszerű raktártechnológiát telepített, valamint Polgáron a raktár alapterületét is bővítette. – Mind a Polgári, mind a Kecskeméti Kereskedelmi Központunkból naponta több mint 3000 láda gyógyszert szállítunk ki a gyógyszertárakba és kórházakba, így rendkívül fontos, hogy belső folyamataink zökkenőmentesek, a logisztikai feladatok ütemezése pedig még hatékonyabb legyen – tette hozzá dr. Balázs Zoltán logisztikai igazgató. 

A PHOENIX Pharma Zrt. raktármodernizációs programjának harmadik eleme a Fóti Kereskedelmi Központban valósul meg, melynek költségét szintén saját forrásból fedezik.  – Társaságunk elkötelezett partnere a hazai gyógyszertáraknak és kórházaknak, ezért szolgáltatásainkat a lehető legmagasabb színvonalon, a legkorszerűbb technológiával kívánjuk biztosítani számukra. Az ehhez szükséges folyamatos megújulás egyik fontos mérföldköve a kereskedelmi központjainkban jelenleg is zajló logisztikai fejlesztés. Külön köszönöm kollégáink kimagasló teljesítményét, mellyel jelentősen hozzájárulnak a tervezett beruházások sikeres megvalósításához – mondta el Kaló Tamás. 

(SCM)