Kutatás-fejlesztési és innovációs programot indít a TDK

2020. december 15. Beruházás | Elektronikai ipar

Átfogó, 1,2 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési és innovációs programot indít a szombathelyi TDK Hungary Components Kft., a programot a következő három évben hajtják végre – közölte december 15-én, a vasi megyeszékhelyen jelenleg 2300 embert foglalkoztató cég.

Terveik megvalósításához az elektronikai részegységeket, főként fojtótekercseket, zavarszűrőket és elektrolit kondenzátorokat gyártó vállalat mintegy 500 millió forint támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból. A programban olyan új termékeket – teljesítmény induktivitásokat és hibrid polimer kondenzátorokat – fejlesztenek ki, amelyek kielégítik a fejlett autóipari igényeket, nagyobb áramterhelhetőséget, vagy magasabb mágneses telítődési képességet nyújtanak.

Hangsúlyozták, hogy innovatív termékeik alkalmazása az elektromobilitás, megújuló-energia, ipari elektronika, 5G-telekommunkikációs hálózatok és a háztartási elektronika területén egyaránt magasabb energiahatékonyságot és alacsonyabb „szén-lábnyomot” eredményez. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 4-én jelentette be Szombathelyen, hogy a kormány 1,8 milliárd forinttal támogatja a TDK Components Kft. 4,1 milliárd forint értékű beruházását, amelynek során új gyártósort hoznak létre és a régit is fejlesztik, hogy az új elektromos és hibrid autók termékigényeit kielégítsék. A japán tulajdonosi hátterű TDK csoport 23 országban termel, több mint 100 000 embert foglalkoztat.

(MTI)