Új utakon a BMW

2020. november 20. Gyártás | Autóipar

A BMW Group megalapította az IDEALworks GmbH céget, amely logisztikai megoldásokhoz innovatív robotokat és menedzsment szoftvereket fejleszt, illetve forgalmaz.

A BMW-csoport új utat nyit a logisztika területén az IDEALworks GmbH megalapításával, amely a gyártócég 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat. Az új társaság célja az autonóm robotikai megoldások vezető szállítójává válni a logisztikai szektorban. Az „IDEAL” elnevezés a Industry Driven Engineering for Autonomous Logistics szavakból képzett mozaikszó – jelentette be az autógyártó cég Münchenben, november 20-án. 

– Az IDEALworks megalapításakor új üzleti szegmenst hozunk létre logisztikai megoldásainkhoz. Az elmúlt években logisztikai innovációs csapatunk sokat dolgozott a gyártáslogisztika digitalizálásán, illetve automatizálásán, és kidolgoztak néhány egyedi megoldást. Különösen a Smart Transport Robot (STR), azaz az intelligens szállítórobot, amely nagy visszhangot váltott ki, és erre a megoldásra igény mutatkozott a BMW csoporton belül és külső cégektől egyaránt. Az IDEALworks GmbH mostani megalapítása a következő logikus lépés az innovációt fókuszba helyező BMW csoport számára – nyilatkozta az új cég kapcsán Milan Nedeljković, a BMW AG termelésért felelős igazgatósági tagja. 

– Teljesen új területen vetettük meg a lábunkat az IDEALworks GmbH alapításával. Eddig a fejlesztéseink középpontjában az autóipari gyártás, illetve az ezt kiszolgáló logisztikai megoldások álltak. Ez most megváltozott, és ennek köszönhetően az autóiparon kívül is a logisztikai robotika szolgáltatójává válunk. Az elkövetkezendő hónapokban számos innovációval fogunk megjelenni a piacon – tette hozzá Jimmy Nassif, CTO, IDEALworks GmbH.
Az IDEALworks GmbH székhelye Münchenben található, és a kezdeti fázisban a nemzetközi csapat mintegy 30 szakértőből áll, akik különböző területekről csatlakoztak a céghez.

(SCM)