Felavatták a MET Csoport naperőművét Kaba térségében

2020. október 15. Beruházás | Egyéb szektorok

Megkezdte a kereskedelmi termelést a MET Csoport 43 megawatt beépített teljesítményű naperőműve Hajdú-Bihar megyében, a létesítményt szalagátvágással október 15-én hivatalosan is felavatták – közölte a cégcsoport eszközdivíziójának vezetője.

Lehőcz Balázs Gábor tájékoztatása szerint a Kaba térségében elkészült erőmű mostantól több mint 23 000 háztartást tud ellátni zöld árammal. A beruházás összegét firtató kérdést elhárította, azonban elmondta, hogy banki hitelből finanszírozták. A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra is. Leányvállalatai révén 14 országban van jelen, 26 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A MET tulajdonosai 80%-ban a munkatársak, 20%-ban a Keppel Corporation.

A MET Kabai Solar Park által működtetett, közel 70 hektáron megvalósult beruházás területén közös akciót szerveztek október 15-én a cég munkatársai és a 10 millió Fa Alapítvány önkéntesei. A kabai erőmű kivitelezéséhez 182 fát és cserjét kellett kivágni, ezek helyett 600 újat telepítenek még az idén ősszel. Az alapítvány faültetési akciójának 50 000. példányát az eseményen ültették el. Az alapítvány céljainak megvalósításához további 50 fát adományozott a MET.

(MTI)