Átadták a Hell Energy új üzemét Szikszón

2020. szeptember 10. Beruházás | FMCG

Átadták szeptember 10-én az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy Magyarország Kft. tejeskávé töltő üzemét, a Hell Energy Coffee-t a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó határában, a beruházás 8 milliárd forintba került, amelyhez a kormány 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott.

Koncz Zsófia országgyűlési-képviselő az avatáson arról szólt, hogy a Hell csoport egyedülálló beruházásokat hajt végre a térségben, kiváló munkakörülmények mellett, magas színvonalú technológiával dolgoznak az itteni munkavállalók, a cég igen sok fiatalnak ad munkát. Ez a töltőüzem a helyi mezőgazdasági termelőktől évente 52 millió liter tejet vásárol. A szeptember 10-én átadott gyártócsarnok újabb mérföldkőnek számít a cég életében, az új töltőüzem átadásával a korábban bérgyártásban előállított Energy Coffee terméküket Magyarországról exportálhatják majd. Az alumíniumdobozba töltött tejeskávé már három országban piacvezető termék.

A vállalat a világ 50 országában van jelen: az Európai Unión (EU) belül a legnagyobb árbevételt generáló országok között Románia, Bulgária és Szlovákia található, az EU-n kívüli export legjelentősebb célországai közé pedig Azerbajdzsán, Szerbia és Ukrajna sorolható. A 2004-ben alapított Hell Energy Magyarország Kft. a több mint 1000 embert foglalkoztató Hell Energy csoport tagja, amely mintegy 10 céget számlál, egyebek mellett a Hell Automata Üzemeltető Kft.-t, az Avalon Motors Kft.-t, az Avalon Fleet Kft.-t, a Hell Energy Store Kft.-t és az Avalon Center Kft.-t.

(MTI)