Raktárépítés Pécsen

2020. augusztus 4. Logisztika | Egyéb szektorok

Csaknem 11 000 négyzetméteres új raktárcsarnokot épít a NIPÜF Csoport a pécsi ipari parkban. A létesítményre hosszú távú bérleti szerződést kötött a Raben Group magyarországi leányvállalatával. A beruházás rövid idő alatt, jövő tavasz elejére befejeződik. A modern logisztikai központtal több mint 166 000 négyzetméterre bővül a NIPÜF által fejlesztett ingatlanok állománya – áll az augusztus 3-án kiadott közleményben.

Az Inpark Pécs ipari park közvetlenül az M60-as autópálya mentén terül el. A lokáció további előnye a Pécs-Pogány Airport közelsége és a kiváló infrastruktúra. A parkban már üzemel egy több mint 22 000 négyzetméteres, autóipari alkatrészek gyártására és raktározására használt ingatlan, a fennmaradó mintegy 41 hektáros fejlesztési terület pedig további vállalkozások igényeit szolgálhatja ki. Ehhez a NIPÜF Csoport teljes körű szolgáltatást kínál, akár értékesítési, akár bérleti konstrukcióban.

– A pécsi ipari park újabb ütemének építése jelzi a térség potenciálját. Hazai és nemzetközi vállalatok részéről egyaránt élénkülő érdeklődést tapasztalunk a dél-dunántúli régióban. Az új csarnok műszaki tartalmában megfelel a legmodernebb elvárásoknak, fenntartható és környezettudatos, továbbá megteremti ügyfelünk számára a későbbi bővítés lehetőségét is. A projekt emellett több egy újabb ügyletnél, hiszen nemcsak maga a kivitelezés, hanem a majdani működés is újabb munkahelyeket teremt, ez pedig összhangban áll a gazdaságvédelmi akcióterv keretében megfogalmazott kormányzati célokkal – mondta Dr. Kiss László, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója a beruházás kapcsán.

(SCM)