Egészségvédelmi pajzsot gyártanak Zalaegerszegen

2020. április 16. Gyártás | Egyéb szektorok

A zalaegerszegi Mould Tech Kft. teljes gyártókapacitását állította rá a minőségi kritériumokat magasan meghaladó, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását is elnyerő, egészségvédelmi pajzsok gyártására. A következő időszakban, akár napi 10 000 darab pajzs készülhet a gyártócég üzemében, ezáltal is csökkentve Magyarország kiszolgáltatottságát a világpiacról nehezen beszerezhető termék iránt. Zalaegerszeg önkormányzata teljes erővel a projekt mellé állt, az országos logisztikát és disztribúciót az önkormányzata önköltségen vállalta magára – áll a cég április 16-án kiadott közleményében.

A már közel 20 éve, eredetileg szerszámgyártással és -tervezéssel foglalkozó zalaegerszegi Mould Tech Mérnöki Iroda Kft. fejlett szerszámgyártó, valamint fröccsöntő gépparkjának köszönhetően, ebben a kiemelt helyzetben is rugalmasan reagált az aktuális körülményekre, a társadalom és a piac igényeire. A cég közel egy hete teljes gyártókapacitását egészségvédelmi pajzsok gyártására állította át.

– Mindössze öt nap telt el a helyzet felmérésétől, az ötlettől az első fröccsöntött pajzs gyártásáig. Jelenleg napi 3000 darabot tudunk készíteni, de terveink szerint ez a mennyiség akár 5000, majd később napi 10000 darabra is emelhető. Jelenleg a szűk keresztmetszetet az összeszereléshez szükséges humán erőforrás hiánya jelenti, de ezt is folyamatosan bővítjük. Fontos célunk fenntartani a stabilitást stratégiai döntéseink, valamint folyamatos tudás- és technológiai fejlesztések révén, ami többek között abban is segít minket, hogy a jelenlegi több mint 70 alkalmazottunk munkahelyére biztos bástyaként tekinthessen. A cégünk által fejlesztett egészségvédelmi eszköz egy mérnökök által kidolgozott terv alapján készült, a piaci igényeknek megfelelően folyamatosan változni és specializálódni képes termék. Már a tervezés során figyelembe vettünk olyan szempontokat, amelyeket a jelenleg elérhető pajzsok jelentős része nem képes lekövetni. Egész napos viselésre alkalmas, strapabíró, robusztus, de mégis könnyű, ergonomikus, újrahasznosított műanyag granulátumból készülő, a minőségi és egészségügyi elvárásoknak maximálisan megfelelő pajzsot alkottunk – mondta Molnár Gábor, a Mould Tech ügyvezető igazgatója.

Ezt, az orvosok által is használt pajzsot a Mould Tech a jelenlegi piaci ár harmadáért, bekerülési költségen tudja biztosítani ügyfelei számára, ezzel is támogatva a jelenleg kialakult kritikus helyzetet. A cég a befolyó összegből egy alapot különít el, amit ott fognak támogatásként felhasználni, ahol a legnagyobb szükség lesz rá a jövőben.

(SCM)