Kapacitásbővítő beruházásról döntött a KALL Ingredients Kft.

2020. március 4. Beruházás | Egyéb szektorok

Új termék piaci bevezetéséről, és az azt lehetővé tévő több mint 3 milliárd forintos fejlesztésről döntött az Opus Global Nyrt. leányvállalata, a KALL Ingredients Kft. – közölte a Opus Global és a KALL Ingredients március 3-án, közös közleményben.

A KALL Ingredienst Kft. magas hozzáadott értékű élelmiszeripari alapanyagokat, valamint takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes magyar kukoricából. A gyár Szolnok mellett, Tiszapüspöki iparterületén található.

Az évi félmillió tonna kukoricát feldolgozó cég főtermékei jelenleg a különböző folyékony kukoricaszirupok, valamint az élelmiszer- és gyógyszeripari minőségű alkoholok.

Egy szárítóberendezés és a hozzá tartozó teljes infrasturktúra telepítésével a jövőben kukoricakeményítő előállítására is lehetőségük nyílik. A beruházás teljes összértéke meghaladja a 9 millió eurót. Az idén indult fejlesztés 2022 elején fejeződik be, ezt követően lépnek a piacra az új termékekkel.

A közleményben Tóth Anett, a KALL Ingredients Kft. ügyvezető igazgatója a beruházás kapcsán kifejtette: büszkék arra, hogy az elmúlt 1 éves működésük alatt a célként kitűzött kapacitásukat teljesen kihasználták, és a jelenlegi teljesítményen felül is vannak új piaci lehetőségeik.

(MTI)