Lothar Thoma a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának új tagja

2020. január 16. Logisztika | Egyéb szektorok

A szakember a légi és tengeri szállítmányozásért felel. A felügyelőbizottság Heinz Senger-Weiss utódjaként nevezte ki az 52 éves szakembert – áll a vállalat január 15-én kiadott sajtóközleményében.

Lothar Thoma a Gebrüder Weiss igazgatótanácsán belül a légi és tengeri szállítmányozásért felel (Forrás: Gebrüder Weiss/Frederick Sams)

A gazdaságtudományok doktora címet viselő Lothar Thoma 2020 elejétől a Gebrüder Weiss nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat légi és tengeri szállítmányozásért felelős vezetője, továbbá Wolfram Senger-Weiss (elnök), Peter Kloiber és Jürgen Bauer mellett a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának tagja. 

A Gebrüder Weiss felügyelőbizottsága 2019 decemberében hozta meg a döntést. A vállalat a tavalyi év közepén már jelezte, hogy elődje, Heinz Senger-Weiss (45) úgy döntött, az év végével befejezi a Gebrüder Weiss igazgatótanácsán belül folytatott operatív tevékenységét.

Lothar Thomára a jövőben sokrétű feladatok várnak a nemzetközi vállalaton belül, a Gebrüder Weiss ugyanis napjainkban 30 országban van jelen, a legnyugatabbra fekvő telephelye San Franciscóban, a legkeletebbi pedig a tajvani Tajpejben található. A legfontosabb tengerentúli logisztikai központokban a légi és tengeri szállítmányozás terén nyújtott elsőrangú szolgáltatásai mellett a Gebrüder Weiss a logisztikai megoldások szakértőjeként is tevékenykedik, és saját terminálokat működtet többek között Los Angelesben, Chicagóban, Atlantában, Szingapúrban, Hongkongban, Sanghajban és Tokióban. A vállalat kifejezett célja, hogy ügyfeleinek világszerte egységes szabványokat és informatikai megoldásokat biztosítson az ellátásilánc-menedzsment terén. Ezzel a szolgáltatással szeretné tovább erősíteni az ágazaton belül betöltött vezetői szerepét.

Lothar Thoma 2019 szeptemberében kezdte meg a munkát a Gebrüder Weiss légi és tengeri szállítmányozási részlegén, és azóta fokozatosan számos feladatot vett át a részlegen belül. A baden-württembergi születésű szakember több, mint 20 éve dolgozik a logisztikai ágazatban, és jelenlegi megbízatása előtt egy nemzetközi logisztikai konszern vezérigazgatói posztját töltötte be. Azt megelőzően más neves nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalatoknál töltött be vezető pozíciót.

(SCM)