Értékesíti egyik ingatlanát a Rába

2019. december 5. Gazdaság | Egyéb szektorok

Várhatóan több mint kétmilliárd forintért értékesíti egyik győri ingatlanát a Rába Járműipari Holding Nyrt., miután előzetes tárgyalásokat követően vételi ajánlatot kapott Európa egyik vezető multinacionális kereskedelmi vállalatától – közölte a győri székhelyű járműgyártó december 4-én.

A közlemény szerint a győri belvárosban található, Városrétként ismert terület kereskedelmi zónának minősített egyik részére kapott ajánlatot a Rába.

A közlemény idézi Pintér Istvánt, a Rába elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a következő hónapokban véglegesítik a dokumentumokat, és a tervek szerint a tranzakciót a Rába közgyűlése jövő év áprilisában fogadja el. A Városrét-ingatlan hasznosításának első lépése a vállalat reményei szerint lendületet adhat a minőségi területek további értékesítésének. A Rába a 2000-es évek elején működési igényeinek megfelelően egy telephelyre koncentrálta győri tevékenységét, ezzel 43 hektáros területet szabadított fel Győr belvárosának közvetlen közelében. A Mosoni-Duna partján fekvő területeket a lehető legmagasabb ingatlanérték elérése érdekében a társaság kiürítette, előkészítve későbbi értékesítésüket.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág.

A vállalat november 19-én jelentette be, hogy sikeresen befejeződött a próbaüzem és elkezdődött a mellső futómű-tengelyek sorozatgyártása a saját fejlesztésű szerszámokkal az új gyártósorán. A fejlesztés a 2016-ban elindított, 10,5 milliárd forint keretösszegű technológiafejlesztő és kapacitásbővítő beruházási program részeként valósult meg.

November 27-én pedig azt közölték, hogy a Rába Járműalkatrész Kft. évi kétmillió euró (662,7 millió forint) értékű, hét évre szóló keretszerződést kötött autóipari ülésrendszerek beszállítására az autóipar egyik legnagyobb multinacionális beszállítójával.

(MTI)