BMW: innovatív logisztikai folyamatok

2018. november 30. Beruházás | Autóipar

Rugalmasság, automatikus működés, hálózati kapcsolatok. Ezekkel a tulajdonságokkal lehet leginkább jellemezni a BMW-csoport innovatív logisztikáját a jövőben – közölte a német autógyártó a honlapján november 30-án megjelent közleményben.

A bejelentés szering a BMW-csoport logisztikai folyamataiban egyre inkább előtérbe kerülnek az innovatív digitális megoldások és az Ipar 4.0 technológiái. Ez biztosítja, hogy a vállalat globális gyártási hálózata a jövőben továbbra is megfelelő időben és megbízhatóan kapja meg a szükséges alkatrészeket. A hangsúlyt az olyan alkalmazásokra helyezik, mint a logisztikai robotok, az üzemek autonóm közlekedési rendszerei és a végpontok közötti ellátási lánc digitális projektjei. A tervezett változások eredményeként a dolgozók mobil eszközökről, például okostelefonokról és táblagépekről vezérelhetik a logisztikai folyamatokat, továbbá azok tervezésénél a virtuális valóságra épülő alkalmazásokat használhatnak. A logisztika területén megvalósuló számos pilot projektből származó újításokat a BMW-csoport üzemeinek logisztikai folyamataiban hasznosítják majd világszerte.

– A logisztika gyártási folyamataink központi eleme. Szerteágazó logisztikai projektjeink segítségével hatékonyabbakká és átláthatóbbakká válnak mind komplexebb logisztikai folyamataink. A technológiai újítások folyamatos felhasználásával jelentős versenyelőnyre teszünk szert, különösen, hogy mind szorosabbra fűzzük a kapcsolatainkat a startup cégekkel és egyetemekkel. Mindennek köszönhetően már ma az Ipar 4.0 jövőbeli technológiáit használjuk – mondta Jürgen Maidl, a BMW-csoport termelési és logisztikai vezetője.

(SCM)