Díjkiosztó Frankfurtban, az EXCHAiNGE nemzetközi konferencián

2018. november 26. Logisztika | Egyéb szektorok

A globális építőanyaggyártó CEMEX nyerte idén a Supply Chain Management Award 2018 díjat. Az elismerést 13. alkalommal a Strategy&, a PwC globális stratégiai tanácsadó csapata, valamint a Logistik Heute ipari-kereskedelmi lap képviselői adták át november 21-én, Frankfurtban. 

Az InstaFreight digitális szállítmányozási vállalatnak pedig a Smart Supply Chain Solution Award 2018 díjat ítélte oda az ellátási lánc szakemberekből, kutatókból, tanácsadókból és szakújságírókból álló zsűri. A döntnököknek hat döntős – a Supply Chain Management díjért harcba szálló BASF, Schaeffler és CEMEX, valamint a Smart Supply Chain Solution díjért versenyző Bossard, Synfioo/SAP és InstaFreight – közül kellett kiválasztani az idei győzteseket. A díjátadó ünnepségre az „EXCHAiNGE – The Supply Chainers’ Community” konferencia keretein belül került sor, a Hypermotion rendezvényplatform részeként.

A CEMEX a vásárlástól a fizetésig tartó átfogó (purchase-to-pay) folyamat kezelésére kifejlesztett integrált alkalmazással nyerte el a díjat. A digitális transzformációra való átállásnak – párosulva a dolgozói képzéssel – már láthatók az első eredményei az értékesítésben és az ellátási lánc folyamataiban. A díjnyertes CEMEX – melynek székhelye a mexikói Monterreyben található – 42 000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, és értékesítési árbevétele évi 13,6 milliárd dollár.

Az InstaFreight ugyancsak egy integrált alkalmazás megalkotásával nyerte el az elismerést, amely intelligens algoritmusokat alkalmaz, hogy segítse a fuvarozó, illetve szállítmányozó vállalatokat logisztikai költségeik csökkentésében. Az InstaFreight digitális szállítmányozási vállalat, amely gyors és könnyen kezelhető szállítmányozás-menedzsmentet kínál B2B partnereknek. A vállalatot 2016-ban alapították, és jelenleg 60 alkalmazottat foglalkoztat három németországi telephelyén.

(SCM)