Kínában fejleszt a német autógyártó

2018. november 16. Beruházás | Autóipar

A Daimler november 14-én, honlapján jelentette be, hogy kutatás-fejlesztési központot hoz létre Kínában.

A német autógyártó óriás a 145 millió eurós beruházással tovább növeli jelenlétét legnagyobb piacán. A tervezett fejlesztés a vállalat második legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházása lesz Pekingben a 2014-ben átadott Mercedes-Benz K+F központ után. A beruházás célja, hogy segítse a Mercedes-Benz gépkocsik piaci jelenlétét a régióban. A tervek szerint 2020-ban kezdi meg a munkát a K+F központ.

– Továbbra is optimisták vagyunk legnagyobb piacunkon a növekedést illetően, s tovább folytatjuk itteni beruházásainkat. A BAIC-csoporttal közösen idén már bejelentettük, egy második pekingi – többek között az elektromos járműgyártásra is alkalmas – gyártóbázis létrehozásával bővítjük jelenlétünket a piacon, hogy ezzel is segítsük a Mercedes-Benz autók jövőjét. Ezt a sort folytatja a most bejelentett K+F bázis létrehozása, amelytől azt reméljük, segít jobban megérteni a piac elvárásait, illetve hogy jobban hozzá tudjuk igazítani kínálatunkat a kínai vásárlók igényeihez – értékelte a beruházást Hubertus Troska, a Daimler igazgatóságának tagja. 

– A Daimler már több mint egy évtizede folyamatosan bővíti K+F tevékenységét a kínai piacon. Miután Kína az önvezető autók és az elektromos járműgyártás terültén egyre inkább vezető szerepet tölt be, kínai érdekeltségünk kutatás-fejlesztési munkánk kulcsszereplőjévé vált – mondta Hans Georg Engel, a Mercedes-Benz kínai kutatás-fejlesztési részlegének vezetője.

(SCM)