Jelentősen növeli akkumulátorgyártását a Daimler

2018. november 12. Beruházás | Autóipar

A Daimler AG intenzíven dolgozik akkumulátorgyártó hálózatának bővítésén – olvasható az autógyártó honlapján november 7-én megjelent közleményben.

A bejelentés szerint a Daimler 100%-os leányvállalata, az Accumotive a németországi Kamenzben található gyárában alkalmazottak számát az év végéig jelentősen növeli, és 1000 főnek fog munkát adni annak köszönhetően, hogy a 2009 óta működő akkumulátorgyár mellé egy újabb üzem épül, 500 millió eurós beruházási költséggel. Az év végén munkába álló üzem a világ egyik legnagyobb és legmodernebb akkumulátorgyártó egysége lesz.

– Nagy lépésekkel haladunk előre az elektromobilitás irányába, az Accumotive-ban foglalkoztatottak száma az év végéig megduplázódik. A jelentős bővülésre az eredetileg tervezettnél egy évvel korábban kerül sor. Ennek köszönhetően már a jövő év első negyedében elkezdhetjük a teljes mértékben elektromos személygépkocsink, az EQC gyártását – jelentette be Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke és a Mercedes-Benz Auto vezetője Michael Kretschmer szászországi miniszterelnök Kamenz-ben tett látogatásakor.

A gyárbemutató során a miniszterelnök részletes tájékoztatást kapott a Daimler elektromos autógyártási stratégiájáról, és egyúttal élt is a lehetőséggel, valamint kipróbálta a jövő év első negyedében gyártásba kerülő EQC prototípusát.

(SCM)