Vegyipari együttműködés Kínában

2018. október 30. Beruházás | Egyéb szektorok

A német BASF és a kínai SINOPEC Yangtzi Petrochemical (YPC)  október 30-án közös nyilatkozatot adott ki arról, hogy tovább bővítik együttműködésüket a távol-keleti országban.

A német vegyipari óriás honlapján megjelent tájékoztatás szerint újabb vízgőzös hőbontó üzemet létesítenek Kelet-Kínában, s ezzel tovább szélesítik együttműködésüket az 50-50%-os tulajdonukban lévő közös vállalatban, a BASF-YPC Companyban. A beruházással kapcsolatos megvalósíthatósági előtanulmány az idei év végére készül el. További elképzelés, hogy erősítik együttműködésüket Kína gyorsan növekvő akkumulátor piacán.

A tervek szerint az újonnan létrehozandó üzemben évente egymillió tonna etilént gyártának majd. A beruházást 50-50%-ban a BASF-YPC Company, illetve a SINOPEC finanszírozza. 

– Az új, vízgőzös hőbontó üzem felépítése, illetve a Nanjingban található BASF-YPC közös vállalat bővítése megerősíti a vállalataink közötti együttműködést, illetve elkötelezettségünket ügyfeleink kiszolgálásában – mondta az ügyletet értékelve Martin Brudermueller, a BASF igazgatótanácsának elnöke.

– Azzal, hogy megerősítjük az együttműködést a SINOPEC és a BASF között, kiemelkedő minőségű termékeket kínálhatunk ügyfeleinknek, amellyel emelkedik életminőségük. Legfontosabb célunk, hogy további értékeket teremtsünk az együttműködést kiterjesztésével – mondta Dai Hou-Liang, a SINOPEC igazgatótanácsának elnöke, aki egy személyben a vállalat elnöke is.

(SCM)