Összeállt a két világcég

2018. október 12. Gazdaság | Elektronikai ipar

A német Bosch és a Huawei október 10-én, a HUAWEI CONNECT 2018 rendezvényen bejelentették, hogy stratégiai partnerségre lépnek egymással.

A német világcég honlapján megjelent bejelentés szerint a megállapodás értelmében a jövőben a Bosch IoT (dolgok internete) szolgáltatásai Kínában is elérhetőek lesznek a Huawei felhőszolgáltatásán keresztül. 

– Kínában folyamatosan növekszik az igény az IoT szolgáltatások iránt. A Bosch és a Huawei között most létrejött megállapodás lehetővé teszi, hogy a Bosch határozott lépést tegyen ezen a piacon – mondta a megállapodás kapcsán Stefan Ferber, annak a Bosch tulajdonában lévő Bosch Software Innovations nevű vállalatnak a vezérigazgatója, amelynek várakozásai szerint az elkövetkező években 70%-kal fog emelkedni az IoT platformok iránti igény a távol-keleti országban. – Örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk a Huawei Clouddal, amelynek segítségével a legkülönbözőbb felhőalapú IoT szolgáltatásokat nyújthatunk ügyfeleinknek. Biztos vagyok benne, hogy a vállalataink közötti együttműködés határozott fejlődést jelent majd a dolgok internete számára Kínában.

A tervezett együttműködés első lépésében a Huawei Cloudon keresztül a kínai felhasználók számára is elérhetővé válik majd a Bosch IoT Remote Manager, amelynek segítségével elérhetik a cég irányító és ellenőrző gateway-ének, érzékelőinek és más eszközeinek szolgáltatásait. 2019-től tovább bővülnek majd a Bosch felhőszolgáltatásai a kínai piacon.

(SCM)