Márkaváltás

2018. október 4. Egyéb | Elektronikai ipar

Október elsejétől a Hitachi szerszámgépek új neve: HiKOKI.

Hitachi szerszámgépek HiKOKI néven

2018 október elején megváltozott a jól ismert japán márka, a Hitachi szerszámgépek neve. A Hitachi Koki által gyártott eszközök új márkaneve: HiKOKI. A cég új fejezetet nyitott több mint 70 éves történetében. 

György Tibor, a magas minőségű, nagyteljesítményű szerszámgépeket Magyarországon forgalmazó Hitachi Power Tools Magyarország Kft. cégvezetője elmondta, hogy a márkaváltás kapcsán a japán világcég felülvizsgálta és optimalizálta a fő termékkutatási, fejlesztési, tervezési, termékmenedzsment folyamatait és a technológiai fejlesztések mellett a felhasználói élményt helyezte előtérbe. Hangsúlyozta: a névváltozás után a minőségi és innovatív gépek forgalmazása zavartalan marad, a több mint 450 modellből álló kínálat a 300 magyarországi márkakereskedőnél továbbra is hozzáférhető. A gépek ugyanazokból a japán gyárakból, ugyanolyan modell néven kerülnek ki, mint eddig, azaz csak a név változik, minden más ugyanaz marad.

Hitachiból HiKOKI

A Hitachi Koki Co., Ltd. történetének új szakaszába lépett. A vállalatot 2017 tavaszán az amerikai KKR holding társaság vásárolta meg. Ennek következtében a vállalat neve 2018 júniusában Koki Holdings Co. Ltd.-re változott, amelyet követően októberben bevezette az új márkanevet. Ezentúl minden Hitachi Koki által gyártott szerszámgép HiKOKI márkanév alatt kerül forgalomba. 
A HiKOKI tovább viszi a cég tapasztalatát és innovációját, amelyet 70 éves múltja alatt megszerzett. A vállalat ambiciózus célokat tűzött ki maga elé: a tervek szerint árbevétele 2020-ra 2,7 milliárd USD lesz.

A Koki Holdings Co., Ltd.-ről 

A Koki Holdings Co., Ltd. az elektromos szerszámok és az élettudományi eszközök vezető gyártója. Az elektromos szerszám termékskála kb. 1300 modellt ölel fel, ezen belül csavarbehajtókat, fúrógépeket, szögbelövőket és egyéb pneumatikus szerszámokat, fűnyírókat, sövényvágókat, egyéb kültéri elektromos eszközöket, valamint tisztítóberendezéseket, nagynyomású mosókat, illetve más háztartási készülékeket. Az tudományos eszközök közé olyan termékek tartoznak, mint pl. az ultracentrifuga.

A Hitachi Koki 70 éves fennállása során a világszínvonalú fejlett technológiáival megbízható és innovatív termékeket gyártott. A világ minden táján jelen lévő vállalat értékesítési egységei nem csak Japánban vannak, hanem a világ 95 országában Európában, az Egyesült Államokban, Ázsiában, Óceániában, a Közel-Keleten és Afrikában.

(SCM)