Világcégek újítják meg a vezetés élményét

2018. október 1. Beruházás | Autóipar

Stratégiai megállapodást kötött a Volkswagen-csoport és a Microsoft, amely szerint a jövőben közösen fejlesztik a Volkswagen Automotive Cloud (VAC) felhőszolgáltatást – olvasható a német autóipari óriás honlapján szeptember 28-án megjelent közleményben.

A megállapodás jelentőségét jól mutatja, hogy a VAC a cégcsoport egyik legnagyobb dedikált autóipari felhőszolgáltatása lesz, amelyben helyet kap a Volkswagen összes digitális szolgáltatása és mobilitással kapcsolatos kínálata. 

Miután a Volkswagen felügyelőbizottsága jóváhagyta a megállapodást, a német autóipari vállalat teljes sebességgel folytatja digitális átalakulását a teljesen összekapcsolt járműflotta és a Volkswagen We digitális ökoszisztéma segítségével.

– A most megkötött stratégiai megállapodás turbósebességre kapcsolja digitális átalakulásunkat. A világ egyik vezető autógyártó vállalkozása, a Volkswagen a Microsoft egyedülálló technológiai szakértelmével nagyszerű párost alkot. Együttműködésünk kiemelkedő szerepet fog játszani a jövő autóipari mobilitásában – mondta a megállapodásról Herbert Diess, a Volkswagen AG vezérigazgatója.

– A Volkswagen technológiai fejlesztései a digitális átalakulás irányába mutatnak, hogy innovatív szolgáltatásokat kínálva elégítsék ki a vásárlók igényeit. A világ vezető vállalkozásainak fejlesztései Azure-on futnak, s boldogok vagyunk, hogy a Volkswagen is a Microsoft szolgáltatása mellett döntött. A két vállalat együtt megújítja a vezetés élményét az emberek számára, bárhol is éljenek – mondta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

(SCM)