Átadták a Ferropatent Zrt. új üzemcsarnokát Szekszárdon

2018. szeptember 28. Beruházás | Egyéb szektorok

Szeptember 28-án átadták az acélkereskedelemmel és -feldolgozással foglalkozó, szekszárdi Ferropatent Zrt. összesen kétmilliárd forintos beruházással létrehozott, új üzemcsarnokát.

A Ferropatent Zrt. fémipari vállalat 2018. szeptember 28-án átadott új üzemcsarnoka Szekszárdon (Fotó: MTI Sóki Tamás)

A cég a projektet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 720 millió forintos támogatásával valósította meg, melyet technológiai fejlesztésre fordított. A létesítmény avatásán 

Barta Gábor, a Ferropatent Zrt. pénzügyi és gazdasági igazgatója az ünnepélyes csarnokátadáson elmondta: a 800 millió forint saját forrásból épült, 4600 négyzetméteres üzemcsarnokban elhelyezett, új gépsor egyedülálló módon lesz képes táblásítani a 0,8-12 milliméter vastagságú acéllemezeket. Az 1,2 milliárd forint értékű, saját fejlesztésű technológiának köszönhetően vevőiket gyorsabban és pontosabban tudják kiszolgálni. Az így előállított termékeket jellemzően mezőgazdaságigép-gyártók, tartályokat gyártó üzemek, kisebb részt pedig az építőipar használja fel.

A Ferropatent évente mintegy 70 000 tonna acélterméket forgalmaz, ennek a 40%-a táblásított acéllemez, és ez utóbbi éves mennyisége várhatóan 10%-kal növekszik az új gépsor beállításával.