Félezer szakembert képzett ki a Flex

2018. szeptember 26. Egyéb | Elektronikai ipar

A napelemipar vezető vállalkozása 500 szakemberének továbbképzéséről számolt be szeptember 25-én a Flex.

A vállalat honlapján megjelent tájékoztatás szerint a Flex NEXTrackerTM nevű leányvállalata Ausztrália, Brazília, Egyiptom, India, Mexikó és az Egyesült Államok olyan vezető vállalkozásainak napelem-telepítő szakembereit tanította meg a legújabb technológiát képviselő NX HorizonTM telepítésére, mint az ACWA Power, Biosar, Clenera, Enilso, First Solar és az RCR.

A mélyre ható elméleti és gyakorlati képzés egészen szerteágazó volt, így a résztevők az üzembe helyezés, az üzemeltetés és a karbantartás teljes folyamatára, illetve a TrueCaptureTM szoftvervezérlő rendszerre is kiterjedő képzést kaptak.

– A PowerworX megelőző megoldást jelent a hatalmas munkaerőhiányra. Ez utóbbi ugyanis akadályozhatná az elkövetkező években a napelemek telepítése iránt mutatkozó hatalmas kereslet kielégítését – értékelte a bejelentést Martin Rogers, a NEXTracker Global Services és Asset Management részlegének alelnöke.

Miután az utóbbi időben mind jobban csökkent a napelem-rendszerek ára, és egyre kiegyensúlyozottabb lett az egész rendszer elemei közötti arány, elengedhetetlen hogy jobban képzett szakemberek telepítsék a rendszereket. Azzal, hogy a megújuló energia mind nagyobb szerepet tölt be az energiarendszerben, egyre nagyobb lesz a jelentősége a képzésnek, a gyakorlatnak és az oktatásnak, hogy ezzel is segítsék a gyártók piaci sikereit.

(SCM)