A közösségi járművek biztonságáért

2018. szeptember 20. Egyéb | Autóipar

Egyetértési nyilatkozatot írt alá a Valeo és a WABCO arról, hogy közösen dolgoznak a közösségi járművek aktív védelmi rendszerein, amelyek célja a gyalogosok és kerékpárosok életének megóvása, illetve az önvezető járműtechnológia fejlesztése – olvasható a Valeo honlapján szeptember 19-én megjelent közleményben.

A most bejelentett megállapodás lehetővé teszi, hogy a Valeo és a WABCO vezető szerepet töltsön be a közösségi járművek számára kifejlesztett fejlett vezetéstámogató rendszerek (ADAS), valamint az önvezető rendszerek (AD) piacán.

Az érzékelő rendszerek specialistájaként ismert Valeo radar technológiáját, valamint lézer alapú távérzékelő rendszerét (LiDAR) bocsátja rendelkezésre a közös munkában. Az aktív biztonság szakértőjeként a Valeo széles érzékelőeszköz-kínálattal van jelen a piacon, és jelentős tömegben szállít radarokat, kamerákat és LiDAR-okat személyautókhoz. A Valeo 360 degree AEB Nearshield nevű technológiája például a lassan manőverező járművek környezetében lévő gyalogosokat óvja a sérülésektől.

A közösségi járművek piacán vezető szerepet betöltő WABCO a biztonságot, hatékonyságot és összekapcsolhatóságot kínáló technológiák szállítójaként piac- és szabályozó ismereteit adja az együttműködéshez. A Valeo és a WABCO először a radartechnológia fejlesztésén dolgozik az egyetértési megállapodás értelmében, amely várhatóan 2020-ra kerülhet a piacra, majd a LiDAR technológia kerül sorra.

(SCM)