Eladta akkumulátor érdekeltségét a japán autógyár

2018. augusztus 8. Gazdaság | Autóipar

A Nissan eladja akkumulátorfejlesztő és -gyártó üzemét az Envision Groupnak, jelentette be augusztus 3-án a japán autógyártó vállalat.

A közlemény szerint a megállapodás aláírására azt követően került sor, hogy kútba esett a részleg értékesítése egy másik vásárló számára. A Nissan energetikai érdekeltségének felvásárlásával az Envision tulajdonába kerül a Nissan Észak-Amerika Tennessee állambeli Smymában, illetve a Nissan Motor Manufacturing (UK) Sunderlandban található akkumulátor gyára. Ezeken túlmenően a Nissannak a Japánban – Oppama, Atsugi és Zama városokban – található akkumulátorfejlesztő és -gyártó egységei is gazdát cserélnek.

– Örülünk, hogy a fenntartható energiatermelés egyik vezető vállalkozásával, az Envisionnel meg tudtunk egyezni a felvásárlásról. A mostani ügylet – amely összhangban van a Nissan 2022-ig tartó középtávú terveivel – lehetővé teszi a Nissan számára, hogy piacvezető elektromos autók gyártására összpontosíthassa erőforrásait. Biztosak vagyunk abban, hogy az Envisionnál jó kezekben lesz az üzletág, és hosszú távon is gyors fejlődésre, valamint versenyképességének fokozására lesz képes – mondta Yasuhiro Yamauchi, a Nissan versenyképességért felelős vezetője.

– Izgatottan jelenthetjük be, hogy felvásároltuk a Nissan akkumulátor üzletágát, amely vezető szerepet tölt be a megbízható és biztonságos lítium-ion akkumulátorok piacán. A most létrejött akvizícióval, illetve stratégiai együttműködéssel, illetve az új társaságba tervezett befektetésekkel erősíteni szeretnénk állásainkat az intelligens közlekedés, valamint az intelligens városfejlesztés területén – értékelte a megállapodást Lei Zhang, az Envision alapító-vezérigazgatója.

(SCM)