Autógyár a fenntartható fejlődésért

2018. augusztus 7. Egyéb | Autóipar

A Daimler emeli alapanyag felhasználásának átláthatóságát azzal, hogy több, a fenntartható anyagfelhasználásról szóló kezdeményezéshez is csatlakozik – olvasható a konszern honlapján augusztus 2-án megjelent közleményben.

A dokumentum szerint könnyen követhetővé válik az alapanyagok felhasználása az ellátási láncban azzal, hogy a német óriáscég belép a Fenntartható Kobalt Kezdeményezés, a Fenntartható Ásványi Anyag Kezdeményezés, a Felelős Acélfelhasználás Kezdeményezés, valamint a Fenntartható Alumínium Gondnokság nevű szervezetekbe.

– Döntésünk, hogy csatlakozunk a kezdeményezésekhez, tovább erősíti olyan saját kezdeményezéseinket, mint például az Emberi Jogok Tiszteletben Tartása – nyilatkozta a Renata Jungo Brüngger, a Daimler AG igazgatótanácsának tagja.

Az a tény, hogy számos más kezdeményezés mellett a Daimler most újabbakhoz csatlakozott, erősíti az autógyártó elkötelezettségét a minősített szabványok, a nagyobb kockázatokat jelentő alapanyagok ellenőrizhető eredete és felhasználásuk ellenőrizhetősége iránt. Továbbá átlátható és ellenőrizhető módon garantálja a gyárak közelében élő emberek megfelelő munka- és életkörülményeit.

A most bejelentett szervezetekhez való csatlakozással a kobalt, acél és alumínium beszerzése kerül a vállalat figyelmének középpontjába. Az alapanyag felhasználás átláthatóságának növelése útján a következő lépés a teljes transzparencia biztosítása lesz, például az akkumulátorok gyártásához felhasznált alapanyagok tekintetében.

(SCM)