Útellenőrzés az autógyár segítségével

2018. július 18. Egyéb | Autóipar

A Toyota Motor Corporation július 18-án bejelentette, hogy Toyota Cityben augusztus elsejétől tesztelési fázisba lép az a program, amelynek célja az útkarbantartások ellenőrzése azokkal az autókkal, amelyek erre alkalmas eszközökkel felszereltek.

A világcég honlapján megjelent tájékoztatás szerint a tesztelés során lehetővé válik az utak állapotának, esetleges sérüléseinek felmérése, azok pontos besorolása, illetve az autókban lévő adatbázis felhasználásával az adott út állapotának a régió tipikus útjaival való összehasonlítása. A Toyota szeretné a technológiát tovább fejleszteni, hogy egyéb adminisztratív szolgáltatásokkal is segítsék az utak minőségének ellenőrzését és javulását.

Az együttműködés során Toyota City átadja a rutin ellenőrzések folyamán, illetve az útellenőrök által begyűjtött adatokat, illetve meglátásaival, tanácsaival elősegíti, hogy a technológia a lehető legtökéletesebben működjön, azaz a lehető legtöbb adatot legyen képes összegyűjteni az utak állapotáról.

A Toyota Motor pedig folyamatosan bővíti a járművei által szolgáltatott adatok körét és mennyiségét, s azt big data analízissel elemzi a Mobile Service Platform segítségével. Ennek során nemcsak az utak állapotának romlását mérik fel, hanem azt össze is hasonlítja az abban szerepet játszó pillanatnyi tényezőkkel is.

(SCM)