Regionális bázist épít a német autógyár

2018. július 16. Beruházás | Autóipar

Három év múlva nyitja meg kapuit az a Daimler Teherautó Kampusz, amelyet a stuttgarti régióban tervez megnyitni a Daimler – olvasható a német autógyártó honlapján július 13-án megjelent közleményben.

A konszern az új gyártóbázis átadásával 2000 új munkahelyet hoz létre, ahol a legmodernebb technológiával dolgozhatnak a cég munkatársai.

– Munkatársaink jelenleg 10 különböző bázison dolgoznak a stuttgarti régióban. Bár ez az elhelyezkedés történelmileg alakult így, ma már távolról sem optimális munkamegosztást biztosít. Célunk, hogy a nagy stuttgarti régióban egyetlen bázison dolgozhassanak ultramodern körülmények között munkatársaink. Ezt teszi lehetővé a Leinfeld-Echterdingenben tervezett, a legmodernebb technológiával ellátott új bázisunk. Itt a munkatársak közvetlenül egymással beszélhetik meg problémáikat, ami erősíti a csapatszellemet. Ez egyben jelentős kulturális váltást is jelent úgy az egész Daimlernél, mint a teherautó gyártó egységnél. Hosszú távra fektetünk be, amely lehetővé teszi, hogy ebben az üzletágban is versenyképesek legyünk – mondta Martin Daum, a Daimler igazgatótanácsának teherautó és busz üzletágért felelős tagja.

– Teljesen felvillanyozott bennünket, hogy a Daimler a hosszú távú partnerség mellett kötelezte el magát, amikor a Leinfeld-Echterdingen régiót választotta a Daimler teherautó részlegének otthonául. A mostani beruházás megkétszerezi a Daimler által létesített munkahelyek számát városunkban. Ezzel valódi ötcsillagos üzleti központtá válik régiónk – értékelte a tervezett beruházást Roland Klenk, Leinfeld-Echterdingen polgármestere.

(SCM)