Önvezető autók Peking útjain

2018. július 6. Egyéb | Autóipar

A Daimler az első globális autógyártó, amely engedélyt kapott arra, hogy tesztelje Peking utcáin a magasan automatizált járműveit – jelentette be július 6-án, honlapján a német konszern.

A dokumentum szerint a megállapodás azért jelent újabb lépcsőfokot a társaság elismertsége számára, mert a városi környezet jelenti a legnagyobb kihívást az önvezető autók fejlesztése és tesztelése során. Annál is inkább jelentős lépés a mostani, mert a tesztek során a kínai metropolisz egyedi és ugyanakkor komplex közlekedési kihívásainak kell megfelelni-e az önvezető Daimler-gyártmányoknak.

Az önvezető autók egyik vezető fejlesztőjeként a Daimler már korábban megszerezte a tesztengedélyeket Németországban és az Egyesült Államokban, Kínában pedig már régebben együttműködik helyi partnereivel, hogy a rendszert hozzáigazítsa a helyi kihívásokhoz, amellyel szavatolni tudja az utakat használók biztonságát.

– Az önvezető technológia fejlesztése kulcsszerepet tölt be globális stratégiánkban. A mostani megegyezés azért jelent hatalmas lépést ennek megvalósításában, mert így innovációink itt, Kínában is teret kaphatnak, s mert ezzel demonstráljuk elkötelezettségünket a kínai autóiparral való kutatási és fejlesztési együttműködés iránt. A „Kínától ösztönözve fejlesztünk Kínának” mottó jegyében személyre szabott technológiával és termékkel szolgáljuk ki vásárlóinkat – értékelte a most bejelentett megállapodást Hubertus Troska, a Daimler AG igazgatótanácsának Kínáért felelős tagja.

(SCM)