Japán motorkerékpárgyár Kínában

2018. július 5. Beruházás | Egyéb szektorok

A Honda motorkerékpárgyára, a Sundiro Honda Motorcycle Co., Ltd. felavatta a kínai Jiangsu tartománybeli Taicang városában új üzemét – olvasható a Honda honlapján július 2-án megjelent közleményben.

A Sundiro Honda, motorkerékpárgyárának Sanghajból Taicangba való áthelyezésével növeli a gyártás hatékonyságát, erősíti a fejlesztést, illetve a korábbinál hatékonyabban biztosítja a környezetbarát gyártást. A taicangi üzembe a legújabb gyártástechnológiát telepítették, amelynek köszönhetően a lehető legtöbb folyamatot automatizálták, ezek között van a tesztelési és a fejlesztési folyamat is.

A gyár 2018 augusztusában kezdi meg a termelést, amelynek során a Honda környezetvédelmi Green Factory előírásait minden tekintetben figyelembe veszik. Ennek részeként biztosítják a zéró károsanyagkibocsátást a vízhasználat során azzal, hogy a gyárban keletkezett szennyvizet 100%-ban újrahasznosítják. De a világításhoz is LED lámpákat használnak, illetve Taican városával közösen napelemrendszert építenek ki.

Évi 7 millió értékesített motorkerékpárral a kínai piac az egyik legnagyobb a világon. A most átadott taicangi gyár évi félmilliós termelésével jelentős szereplője e piacnak. De késztermékeiből és alkatrészeiből nemcsak a kínai piacra szállítanak, hanem a világ 50 másik országába is.

(SCM)