Újabb kínai befektetés az elektromosautó-iparba

2018. június 26. Beruházás | Autóipar

A hongkongi tőzsdén jegyzett Evergrande Health Industry Group Ltd. június 25-én bejelentette, hogy 45%-os részvénycsomagot vásárol az elektromos autókat gyártó Faraday Future nevű vállalkozásban.

A közlemény szerint az ügylet során az Evergrande 860 millió dollárért teljes egészében megvásárolja a Season Smart Ltd. nevű vállalkozást, amelynek birtokában van a Faraday 45%-a.

A Season Smart tavaly novemberben vette meg a részvénycsomagot 2 milliárd dollárért, de még csak 800 millió dollárt fizetett. A most bejelentett ügyletet követően az Evergrande fizeti majd ki a még hátralévő vételárat.

Az Evergrande bejelentése szerint a mostani ügylet jelentősen emeli versenyképességüket a gyorsan növekvő elektromosautó-iparban. A Faraday felvásárlására azt követően került sor, hogy idén áprilisban az Evergrande anyavállalata, a China Evergrande Group bejelentette, 16 milliárd dollárt fektet a high-tech szektorba. A felvásárlás finanszírozásához az Evergrande az anyavállalatától vesz fel 7,6%-os kamattal 3 éves hitelt.

(SCM)