Tanácskozás a hidrogén energetikai szerepéről

2018. június 14. Egyéb | Autóipar

Idén szeptemberben San Franciscóban találkoznak Európa, Észak-Amerika és Ázsia vezető szakemberei – jelentették be a Hidrogén Tanács vezetői június 14-én, Washingtonban tartott egyeztetésüket követően.

A tanácskozás célja egyeztetni, hogy a Hidrogén Tanács tagjai – a 3M, az Air Liquide, a Toyota, a Hyundai és a Plug Power cégek – miként tudják elősegíteni a hidrogén térnyerését az autóiparban is növekvő jelentőségű energiatermelő rendszerekben. A megbeszélésen az ezzel kapcsolatos tanulmányt is bemutatták.

Az Engie, a Toyota és az Air Liquide rámutatott, milyen lehetőségek, perspektívák és kihívások előtt áll a hidrogén alapú rendszerek bevezetése világszerte. Miután az amerikai piac kiemelt jelentőségű ebben a tekintetben, a Tanács azon dolgozik, hogy elmélyítse az együttműködést az amerikai partnerekkel.

– Nagy várakozással tekintünk a Hidrogén Tanács vezérigazgatóinak őszi tanácskozása elé. A San Franciscó-i Globális Klímacsúcs nagyszerű lehetőséget teremt számunkra, hogy eszmét cseréljünk az energiatermelés olyan kiemelkedő szereplőivel, mint például a Szilícum-völgy vezető fejlesztői. A hidrogén jelentősége napról-napra nő, s várakozással tekintünk piaci szerepének bővülésére – mondta Sae Hoon Kim, a Hidrogén Tanács társ-titkára és a Hyundai Group Energia Cella Csoportjának alelnöke.

(SCM)