Összefog a német és a dél-koreai autógyártó

2018. június 20. Beruházás | Autóipar

A Hyundai és az Audi megegyezett, hogy közösen fejlesztik a hidrogén üzemanyagcellás technológiát annak reményében, hogy behozzák az akkumulátorral üzemeltetett elektromos technológiával szemben elszenvedett lemaradást – közölte honlapján a koreai gyártó június 20-án.

A közlemény szerint a gyártók kölcsönösen átadják egymásnak az üzemanyagcellás (FCEV) meghajtás fejlesztése során létrehozott alkatrészek és technológiák leírását. Reményeik szerint a közös munkával ismét tehetnek egy lépést az autóipar fenntartható fejlődése irányába.

Első lépésként a Hyundai az ix35 és a NEXO néven ismert fejlesztéseinek dokumentációját és alkatrészeit adják át az Audinak.

– A mostani megállapodás újabb bizonyítéka annak, hogy a Hyundai az ügyfeleinek kínált hidrogén meghajtású autóval ismét egy lépést tett a fenntartható jövő, illetve a zéró károsanyag-kibocsátás irányába. Biztosak vagyunk abban, hogy a Hyundai és az Audi együttműködése megmutatja a világnak az FCEV technológia előnyeit – értékelte a megállapodást Euisun Chung, a Hyundai alelnöke.

Peter Mertens, az Audi igazgatótanácsának technológiai fejlesztésért felelős tagja szerint az üzemanyagcellás meghajtás a leghatékonyabb formája az elektromos autófejlesztésnek, és határozott előnyei vannak más technológiákkal szemben a zéró károsanyag-kibocsátás tekintetében.

(SCM)