Horvát fejlesztő cégbe fektet a német sportautógyár

2018. június 20. Beruházás | Autóipar

A Porsche AG 10%-os kisebbségi részesedést vásárolt a horvát Rimac Automobili technológiai és elektromos sportautó-fejlesztő vállalkozásban – közölte honlapján a német autógyártó június 20-án.

A közlemény szerint a horvát vállalkozás elektromos jármű-alkatrészeket fejleszt és gyárt, illetve elektromos szuper sport autókát állít elő.

Az alapító Mate Rimac 2009-ben kezdett dolgozni azért, hogy megvalósítsa elektromos autó vízióját. 2018 márciusában pedig a Geneva Motor Show-n bemutatta C Two elnevezésű elektromos hiperautóját. A kétüléses jármű 2000 lóerős, végsebessége 412 kilométer óránként, hatótávolsága pedig 650 kilométer. Ráadásul a 250 kW teljesítményű gyorstöltővel fél óra alatt 80%-ig fel lehet tölteni akkumulátorát.

– A Rimac eredményei jól mutatják az elektromos járművek fejlesztésében rejlő lehetőségeket. A horvát partner elképzelései, illetve gyártási megoldásai nagyon reményt keltőek, ezért döntöttünk úgy, hogy fejlesztési együttműködésre lépünk velük – mondta az ügylet kapcsán Lutz Meschke, a Porsche igazgatótanácsának helyettes vezetője, aki egyben az igazgatótanács pénzügyekért és informatikáért felelős tagja.

(SCM)