Elektromos autótöltő-kereső szolgáltatást indít a Porsche

2018. június 15. Beruházás | Autóipar

A német spotautógyártó Porsche Charging Service néven digitális platformot hoz létre, amellyel könnyen találhatnak töltőállomást az elektromos autók vezetői – olvasható a Porsche honlapján június 12-én megjelent közleményben.

A szolgáltatás összegyűjti és kategorizálja az adott autótípus töltéséhez használható töltőállomások listáját, és az ott érvényes fizetési lehetőségeket függetlenül attól, hogy azok mely országban találhatók. A szolgáltatás ingyenes, a Porsche navigációs rendszer pedig egyenesen a kiválasztott töltőállomáshoz irányítja a vezetőt.

– A gyártók közötti versenyben azok kerülnek az élre, amelyek felhasználóbarát töltő infrastruktúrát építenek ki. A Porsche Charging Service-zel olyan digitális platformot ajánlunk vásárlóinknak, amely a végletekig leegyszerűsíti az autó feltöltésének folyamatát. Ennek eredményeként a hétköznapokban sem jelent problémát töltőállomást találni, az a mindennapi élet természetes része lesz – értékelte a szolgáltatást Detlev von Platen, a Porsche AG ügyvezető igazgatóságának értékesítésért és marketingért felelős tagja.

(SCM)