Gazdát cserél a papírgyár

2018. május 25. Gazdaság | Egyéb szektorok

Az ír Smurfit Kappa Group május 24-én bejelentette, megegyezett a Reparencóval, hogy 460 millió euróért felvásárolja a holland céget.

A Smurfit honlapján megjelent közlemény szerint az Egyesült Államokban és Európában is több gyáregységgel rendelkező, papíralapú csomagolóanyagokat gyártó vállalat tevékenységéhez nagyszerűen illeszkedik a papír újrahasznosítással foglalkozó Reparenco. Várakozásuk szerint nagyszerűen ki tudják majd használni európai érdekeltségeikben a hasonló tevékenység biztosította szinergiákat.

A most bejelentett felvásárlás részét képezi annak az idén februárban bejelentett stratégiai tervnek, amelynek során 4 év alatt 1,6 milliárd euró befektetésével szeretnék erősíteni gyártókapacitásukat.

A 2018 áprilisában befejeződött pénzügyi évben 41 millió eurós adózás előtt eredményt hozó holland vállalkozás megvásárlásáról szóló tárgyalások idén február elsején kezdődtek.

– A Reparenco felvásárlása nagyon jól illeszkedik jelenlegi üzleti modellünkbe és fontos részét képezi középtávú elképzeléseinknek. Úgy gondoljuk, a hasonló munkakultúra garantálja, hogy a Reparenco dolgozói gond nélkül be tudnak illeszkedni termelési modellünkbe, és rövid, közép-, illetve hosszú távon is komoly értéket termelnek majd részvényeseinknek – mondta az ügylet kapcsán Tony Smurfit, a vállalat vezérigazgatója.

(SCM)