Adatelemzés segíti a japán autógyár fejlesztéseit

2018. május 16. Egyéb | Autóipar

A Toyota  400 millió jent fektet az ALBERT adatelemzéssel foglalkozó vállalkozásba, hogy együttműködésük eredményeként tovább fejlesszék a gépjárművek önvezető rendszereit. A japán autógyártó május 30-ig bocsátja rendelkezésre a megállapodásban szereplő összeget – áll a két cég által május 15-én kiadott közös közleményben.

A Toyota már évekkel ezelőtt elkezdte a szervezeti korszerűsítést annak érdekében, hogy felgyorsítsa önvezető rendszerének fejlesztését. Így 2016 januárjában létrehozta a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó Toyota Research Institute-t (TRI) az Egyesült Államokban. Ugyanebben az évben alapították meg hasonló célból a Toyota Research Institute-Advanced Development-t (TRI-AD), amely mások mellett a mesterséges intelligencia fejlesztésével is foglalkozik.

A tömeges adatelemzéssel (Big Data analysis) foglalkozó ALBERT 2005 óta kínál optimális megoldásokat a vállalati rendszerek továbbfejlesztéséhez. Az elmúlt néhány évben a vállalat intenzíven foglalkozott az önvezető rendszerekhez elengedhetetlen képelemzéssel.

A most bejelentett együttműködéstől azt reméli a két vállalat vezetése, hogy az jelentősen erősíti a Toyota mesterséges intelligencia kutatásait, s azon keresztül elősegíti az önvezető technológia fejlesztését.

(SCM)