Két üzletágtól is megszabadul az elektronikai cég

2018. május 3. Gazdaság | Elektronikai ipar

Az indiai Larsen &Toubro (L&T) arról döntött, hogy eladja elektronikus és automatizációs üzletágát 2,1 milliárd dollár fejében a Schneider Electric-nek, amely a szingapúri Temasekkel közösen lesz a cég tulajdonosa – írja május elsején megjelent hírében a Reuters.

A közlemény szerint a Schneider Electric a megvásárolt üzletágat egyesíti az Indiában lévő kisfeszültségű és ipari automatizációs üzletágával. A most bejelentett ügylet eredményeként a Schneider 65%-ban lesz tulajdonosa a közös vállalatnak, míg az állami Temasek tulajdonaránya 35%-os lesz.

Az üzlet részét képezi az L&T azon elhatározásának, hogy megszabadul nem alapvető üzletágaitól akkor, amikor India legnagyobb infrastruktúra-fejlesztő csoportjaként csökkenő megrendelésekkel kell szembenéznie az általános gazdasági lassulás következtében.

A felvásárlás az L&T teljes elektronikai és automatizációs üzletágát érinti, kivéve a tengeri járműveken használatos speciális elektromos kapcsolószekrényeket, valamint a szintén tengeri járműveken alkalmazott vezérlőrendszereket gyártó üzletágat.

(SCM)