Eladja amerikai érdekeltségét a művese cég

2018. április 23. Gazdaság | Gyógyszeripar

Értékesíti a Sound Inpatient Physicians Holdings-ban lévő többségi tulajdonát a német Fresenius Medical Care dialízis-specialista vállalkozás, mintegy 2,15 milliárd dollárért – derül ki a Reuters április 21-én megjelent híréből.

A potenciális vásárló, vagyis a Summit Partners által vezetett befektetői konzorcium úgy számol, hogy az idei év végére nyélbe üthetik az ügyletet, amely hozzávetőlegesen 983 millió dollár adózás előtti nyereséget hozhat a német vállalkozásnak.

A világ legjelentősebb dialíziseszköz-forgalmazójáként és -szolgáltatójaként számon tartott Fresenius 2014-ben 600 millió dollárért vásárolt részesedést a Sound Inpatientben, hogy bővítse dialízis szolgáltatásait.

A Sound Inpatient sürgősségi gyógyszer-szállítással és sürgősségi egészségügyi szolgáltatással foglalkozó vállalat. A Fresenius bejelentette, a befektetésük elérte célját az amerikai egészségügyi szolgáltatások területén, így most volt ideje eladni tulajdonrészüket, hogy az így befolyt összeget más területeken fektethessék be.

(SCM)