A NASA vezető kutatója is előadást tart a márciusi budapesti autóipari fórumon

2018. január 5. Egyéb | Autóipar

A közlekedés, a szállítmányozás, valamint a digitalizáció fejlesztései, az e-közlekedés és az önvezető autók lesznek a március 28-29-én Budapesten megrendezendő think.BDPST fórum fő témái. Dél-Korea lesz idén az esemény kiemelt partnerországa – olvasható az eseményt szervező Antall József Tudásközpont január 4-én kiadott közleményében.

A rendezvény lehetőséget kínál Magyarország, a térség, valamint az Európai Unió innovációs lehetőségeinek újragondolására. A think.BDPST stratégiai innovációs fórum a régió fejlődése mellett az üzleti, kormányzati és civil szféra együttműködését is erősíti – emeli ki a dokumentum. 

A közlemény idézi Antall-Horváth Veronikát, a tudásközpont igazgatóhelyettesét, aki szerint a járműgyártás és a szállítmányozás új technológiái gazdasági lehetőséget jelentenek a visegrádi országok számára. Az innovációs konferencia megrendezését azzal indokolta, hogy a térség államainak együttműködése versenyelőnyt biztosíthat a globális versenyben.

Dél-Korea részvételét Varju Krisztina Dóra, a magyar V4 elnökség miniszteri biztosa jelentette be, hangsúlyozva, hogy a távol-keleti állammal nemcsak Magyarország, hanem a V4-ek is széleskörűen együttműködnek. Rámutatott: Dél-Korea támogatja a Nemzetközi Visegrádi Alap munkáját, megosztja a kutatás-fejlesztés terén szerzett tudását, a visegrádi országok pedig a politikai és piacgazdasági átmenet tapasztalataival segítik a koreai partnereket.

A rendezvény súlyát jelzi, hogy a konferencián előadást tart többek között Jacob Cohen, a NASA Amnes kutatóközpont vezető kutatója, és David Winickoff, az OECD bio-, nano- és konvergencia-technológiákkal foglalkozó munkacsoportjának szakértője. (MTI)