Átadták Tatabányán a dán Coloplast új logisztikai központját

2017. október 16. Gyártás | Gyógyszeripar

Felavatták a dán tulajdonú, gyógyászati segédeszközöket előállító Coloplast új csomagoló és disztribúciós központját (PDC) október 13-án Tatabányán.

Dietmar Vollmer, a Coloplast alelnöke avatóbeszédében felidézte, hogy három éve kezdték a logisztikai központ tervezését, másfél éve fogtak hozzá az építkezéshez, mára pedig elkészült a korábbinál ötször nagyobb, 25 000 négyzetméter alapterületű telephely. Hozzátette: a vállalat kinőtte a régi infrastruktúrát, nagyobb helyre volt szükség, hogy hatékonyabban tudják kezelni a Coloplast gyáraiból érkező termékmennyiséget. Az új logisztikai központ többfunkciós: a késztermékek megfelelő célországokba szállításán kívül a termékek ország-specifikus csomagolását is itt végzik. A Coloplast erről a telephelyről látja el termékekkel a közép-európai piacokat, illetve a tengerentúli fejlődő országokat.

Jerkó András, az átcsomagoló és disztribúciós központ igazgatója elmondta, hogy a csarnokokban jelenleg 428-an dolgoznak, a létszám hamarosan eléri az 500-at.

Az avatóünnepségen jelen volt Kirsten Geelan, Dánia budapesti, valamint  Hellebrandt László, Magyarország dániai nagykövete is.

Az egészségügyi termékeket előállító, dániai központú Coloplast 20 éve van jelen Magyarországon, 3000-nél több munkavállalót foglalkoztat nyírbátori, illetve tatabányai üzemében. A magyarországi Coloplast-gyárak rendelkeznek a legnagyobb termelési kapacitással, megelőzve a világ többi pontján (az Amerikai Egyesült Államokban, Dániában, Franciaországban és Kínában) található 5 gyártólétesítményt.

A nyírbátori üzemet legutóbb 2015 áprilisában bővítettek 7,9 milliárd forint értékű beruházással, ekkor stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek a kormánnyal. Tavaly augusztusában avatták a 6 milliárd forintos beruházással felépült negyedik gyártócsarnokukat Tatabányán.

A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján a Coloplast Hungary Kft. értékesítésének nettó árbevétele a 2016. szeptember 30-án záródott üzleti évben 104 milliárd forint volt, egy évvel korábban 85,4 milliárd forintot tett ki. A termékek szinte teljes körét az anyavállalatnak értékesítették.

Forrás: MTI