A Supply Chain Monitor szaklap főszerkesztője a nemzetközi IFOY Díj zsűritagja

2017. szeptember 13. Logisztika | Egyéb szektorok

Az IFOY Díj nemzetközi zsűrijébe júliusban 5 új tagot választottak a világszinten több mint 20 pályázó közül. Ezzel jelenleg 18 ország vezető logisztikai kiadványainak összesen 26 főszerkesztője képviselteti magát a tekintélyes zsűriben. Az újonnan kinevezett zsűritagok közé Magyarország képviseletében Rapi-Jaubert Szilviát, a Supply Chain Monitor szaklap főszerkesztőjét is beválasztották.

További új tagok: Kirsty Adams, a londoni SHD Logistics logisztikai magazin főszerkesztője, aki most vette át az IFOY-zsűritagságot az SHD-t nemrég elhagyó Peter MacLeodtól; Dr. Cecilia Biondi, az olasz Logistics Management, Impresa Sanità és Datavalue magazinok főszerkesztője; Johannes Tomsich, az osztrák Die Wirtschaft vállalkozói magazin és a Logistik-Kurier lap szerkesztője; Thomas Rosenberger, a lastauto omnibus főszerkesztője, aki a németországi logisztikai szolgáltatókra szakosodott ETM kiadó számos kiadványát képviseli.

A szakértelemre alapozott IFOY Díjat a logisztikai terület tekintélyes innovációs díjának tekintik. A szakmai zsűri minden évben teszteli és kiválasztja az év legjobb anyagmozgató berendezéseit, illetve intralogisztikai megoldásait. A szavazási folyamatot egy széles körű jelölési és tesztelési ciklus előzi meg, amely során a benevezett gépeket és megoldásokat szigorú tesztelésnek vetik alá. Az IFOY Díj támogatója a VDMA Anyagmozgató és Intralogisztikai Szektor Szövetség. Az IFOY Díj 2018 nevezési szakasza 2017. szeptember 1-jén vette kezdetét és október 30-ig tart.

A világ vezető nemzetközi intralogisztikai díjára a termékek és rendszermegoldások szállítói 11 kategóriában – amely gyakorlatilag az intralogisztika minden területét lefedi – nyújthatják be újításaikat a www.ifoy.org portálon keresztül. Az újonnan kiírt „Év Intralogisztikai Szoftvere” és „Év Intralogisztikai Robotja” kategóriákban az intralogisztikai alkalmazásokhoz kifejlesztett mobilapplikációk, szoftveres vagy robottal támogatott megoldások kerülnek nagyító alá. Idén első alkalommal a „daruk és emelőgépek” is helyet kapnak a versenyben. Szintén új az „Integrált Raktári Megoldás” kategória, amelynél a megmérettetés nem a gépeken, hanem a tervezésen és az implementációs szakértelmen alapul. Ezzel a díjjal a zsűri egy ügyfél telephelyén sikeresen megvalósított holisztikus raktármegoldást ismer el. A „Speciális Jármű” kategória ebben az évben a „nagy teherbírású targoncák” körével egészül ki, amelyek között a speciális gyártású járművek, valamint konténerrakodók, fedélzeti targoncák, kamionra szerelhető targoncák vagy a 8 tonna feletti anyagmozgató gépek szerepelnek. A hagyományos targoncakategóriák változatlanok: 3,5 tonna alatti, illetve 3,5 tonna feletti ellensúlyos villástargoncák; alacsony- és magasemelésű raktári gépek 6 méter alatti, illetve 6 méter feletti emelési magassággal. Az „Automata Vezérlésű Jármű (AGV)” kategóriában a vezető nélküli gépek versengenek a díjért. Az „Év Különlegessége” kategória kiemelkedő technikai részleteket vagy komponenseket, például ergonómiai innovációkat, biztonsági megoldásokat vagy automatizálási alkotóelemeket ismer el.

A zsűri döntése a CeMAT megnyitóján, Hannoverben, 2018. április 23-án kerül kihirdetésre. Az IFOY Díjról további információ a www.ifoy.org weboldalon található. (SCM)