A Prologis bérleti szerződést kötött a Tescóval Szlovákiában

2017. augusztus 22. Logisztika | FMCG

A Prologis, Inc. logisztikai ingatlanvállalat augusztus 21-én jelentette be, hogy bérleti szerződést írt alá összesen 146.500 négyzetméternyi területre a Tesco Stores Slovakiával a Prologis Park Galanta-Gáň területén.

A tranzakció keretei között 55.000 négyzetméternyi területre kötöttek új bérleti szerződést a nemrégiben befejezett build-to-suit épületben, valamint megújították 91.500 négyzetméternyi terület bérleti szerződését.

A Tesco a területet a szlovák, cseh, magyar és lengyel üzletekbe irányuló szárazáruk, barkács, műszaki és könnyűipari termékek elosztó központjaként fogja használni. A park elhelyezkedése és jól kiépített közúti infrastruktúrája ideális elérhetőséget biztosít ezen országokba.

– Az új elosztó központ és a Tesco azon döntése, hogy meghosszabbítja bérleti szerződését a parkban, újabb bizonyítékai annak, hogy az elhelyezkedés és a kedvező piaci feltételek miatt a nemzetközi kiskereskedők egyre inkább központi szereplőként tekintenek Szlovákiára regionális logisztikai tevékenységük szempontjából – mondta Martin Polák, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője.

A Pozsonytól keletre, az R1-es autópálya közelében található Prologis Park Galanta-Gáň egy modern disztribúciós központ, amely négy épületet foglal magába, összesen 240.000 négyzetméteren.

Forrás: PROLOGIS