Partnertörténet

2017. augusztus 17. Logisztika | Egyéb szektorok

A Piramis Építőház Kft.-nél a hatékony működés alapja a WebEye rendszere.

Kőzet- vagy üveggyapot? Csempe vagy parketta? Kérdések, amelyek egy ház építése vagy felújítása során mindenkiben megfogalmazódhatnak, de csak kevesen tudják rá azonnal a válaszokat. Ezek megválaszolásában számíthatunk a 20 éves szakmai tapasztalattal és a 20 000 m2–es raktárközponttal rendelkező Piramis Építőház Kft. segítségére, amely nemcsak a termékek minőségére, de a hatékony logisztikai folyamatok kialakítására is nagy hangsúlyt fektet.

Az elmúlt évek kedvező hitelpiaci változásai, illetve a különböző családalapítást támogató programok nagyban hozzájárultak az ingatlanpiac fellendüléséhez. Ezt az élénkülést bizonyítja, hogy az idei év első felében 47%-kal több ingatlan épült, mint a tavalyi év azonos időszakában. Ez a fejlődés számos új kaput nyitott meg az építőipari szereplők számára. Közülük is kiemelkedik Magyarország legnagyobb építőanyag-kereskedelmi hálózata, az újHÁZ Centrum partnereként ismert Piramis Építőház Kft. A cég 20 évvel ezelőtti indulásakor 3 járművel kezdte meg működését, de a folyamatos bővüléseknek köszönhetően mára már ötszörösére növelte flottáját.

A főképp belföldi disztribúcióra specializálódott cég fejlődését a szakértelem és átfogó termékkínálat mellett olyan egyéb tényezőknek is köszönheti, mint a stabil logisztikai működés.

– Az építtetők már nemcsak a megrendelt áru, de a házhoz szállítás tekintetében is nagyon igényesek: az építőanyagot minél előbb, a lehető legpontosabban kell a helyszínre szállítanunk. Egy gördülékenyen működő rendszer egy eleve stresszes helyzetben lévő építkező, felújító számára sikerélményt nyújt: jól tervezhetővé válik a napja, mert akkor és oda kapja meg az áruját, amikor és ahová kérte – mondta Juhász Attila, a Piramis Építőház Kft. ügyvezetője, az újHÁZ Centrum igazgatóságának elnöke.

A cég működését jellemzi, hogy teherautóik maximális kihasználtság mellett járják az utakat, s ennek köszönhetően járművenként, rakománytól függően akár napi 5-6 fuvart is képesek teljesíteni. A Piramis Építőház logisztikai fejlesztése és tapasztalata referenciaként is szolgált a 150 gyártó mintegy 200 000 termékét forgalmazó újHÁZ Centrum hálózat tagjai számára, hiszen azóta több cég is bevezette a WebEye rendszerét.

– Kollégáim azonnali tájékoztatást kapnak az autók helyzetéről, illetve státuszáról. Ez a rugalmas alkalmazás biztosítja számunkra a közvetlen reagálást, és a gyors szállítás lehetőségét – tette hozzá Juhász Attila.

– Az adminisztrációnkat jelentősen csökkenti, hogy automatikusan, előre értesülünk az útdíj bevallással kapcsolatos információkról. A segédhajtás figyelés a másik, számunkra nagyon hasznos funkció. Ezen kívül részletes bontásban kapjuk meg járműveink fogyasztását, jól tervezhetővé válnak a költségeink, és látjuk a kiugró értékeket is. Mindez garantálja, hogy gépjárműflottánkat költséghatékonyan működtessük – nyilatkozta Hadi Tamás üzemeltetési vezető.

De az azonnali adatokat nem csak a szállító járművek monitorozására használja a vállalat. A nehéz áruk járműre történő emeléséhez alkalmazott daruk üzemidejét is figyelik.

– A WebEye számára is hasznos tapasztalatot jelentett ez az együttműködés. Nevezetesen az, hogy az áruszállítás egy ilyen speciális területén, mint amilyen az építőipar, milyen megoldásokkal tudjuk támogatni a hatékonyság növelését, és hol találhatunk még olyan pontokat a folyamatokban, amelyeket fejleszteni, optimalizálni lehetne – tette hozzá Deszpot Károly, a WebEye Magyarország ügyvezetője.